Voittajaveto ja kaksari – suosituimmat F1 -vedonlyöntimuodot

Suomalaiset ovat tunnetusti vedonlyönti- ja formulakansaa, joten kun nämä kaksi aihetta yhdistetään, saadaan melkoinen yhdistelmä aikaiseksi. Oman osansa vedonlyöntimarkkinoista ottavat tietenkin kaksi valtalajia, jääkiekko ja jalkapallo. Mutta Formula 1 –vedonlyönnin voidaan todeta olevan jo kolmanneksi suosituin vedonlyöntilaji Suomessa ja laajan vetovalikoiman ansiosta lajin vedonlyönti on edelleen nosteessa.

Suosittelemme Formula 1 -vedonlyöntiin
Unibet veikkausNetin selkeästi paras sivusto F1 -veikkaukseen.
Nordicbet veikkausLuoetettava norjalainen vedonlyöntisivusto
VeikkaushuoneSuomalaisille pelaajille tehty kansainvälinen vedonlyöntisivusto, joka tarjoaa huiman määrän pelattavaa ja helpon paikan pelata.
Betsson veikkausHelppokäyttöinen ja monesti palkittu vedonlyöntitoimisto.
Betsafe veikkausTarjolla hyvä bonus ja kattavat kohteet.
Betway veikkausRajallinen kohdevalikoima mutta hyvät kertoimet.

Suosituin ja yleisin vetomuoto Formuloissa on voittajaveto. Tätä vetomuotoa on olemassa kahta eri laatua, joissa toisessa lyödään vetoa siitä, kuka kuskeista voittaa kyseisen kilpailun ja toisessa vedonlyöntikohteena ovat kuskipari, jotka ovat ennakkoon määrättyjä. Näistä kahdesta kuskista, vedonlyöjän tulisi tietää, kumpi kuskeista sijoittuu paremmin. Tämä vetomuoto tunnetaan myös hyvin nimellä kaksari.

Voittajaveto

Formula ykkösten voittajavedossa lyödään siis vetoa siitä, kuka voittaa koko kisan. Ennen aika-ajoja voit lyödä vetoa tietyillä kertoimilla ja aika-ajojen jälkeen voit lyödä vetoa muuttuneilla kertoimilla. Tämän takia onkin äärimmäisen tärkeää, että tarkastat kertoimet ennen aika-ajoja, sillä sieltä voi löytyä todellisia helmiä, varsinkin kauden alkupuoliskolla, jolloin ei vielä oikein tiedetä autojen iskukyvystä.

Aika-ajojen jälkeen kertoimet luonnollisesti muuttuvat ja esimerkiksi kauden ensimmäisessä osakilpailussa voi Valtteri Bottaksen voittajakerroin olla melkoisen suuri ennen aika-ajoja. Hyvin menneet aika-ajot kuitenkin pienentävät kerrointa ja päinvastoin. Takariveistä on vaikeampaa voittaa kilpailuja vaikka jotkut ajajat ovat senkin todistaneet mahdolliseksi.

Voittajaveto toimii varsin yksinkertaisesti. Ajajalla on tietty kerroin, sanotaan nyt vaikka 4,5. Mikäli lyöt 10 euroa tälle ajajalle ja ajaja ehtii ruutulipulle ensimmäisenä, saat rahasi 4,5 -kertaisena takaisin. (4,5 x 10e) Parhaimmillaan helppoa rahaa.

Useimmilla F1 –kausilla voittoon on pystynyt ainoastaan 5-7 kuskia, joten kerroinvertailulla voit saada aikaan positiivisen tuloksen, voittipa sitten kuka tahansa pistejohdossa olleesta viisikosta tai seitsikosta. Toki yllätyksiä ja poikkeuksia sattuu jatkuvasti, sillä lausehan menee ”vale, emävale ja tilasto”.

Kaksari

Kaksari muistuttaa perinteistä pitkävetoa, jossa yksittäisten kohteiden avulla pyritään selvittämään, kumpi kuskeista sijoittuu paremmin kisassa. Varsin usein kohteena on saman tallin kaksi kuskia, mutta usein vedonlyöntitoimistot laittavat listoille myös sekoituksia, jotka tekevät lajista varsin mielenkiintoisen. Eri vedonlyöntitoimistot tekevät erilaisia ratkaisuja kohdevalikoimaan, joten on tärkeä tietää missä mennään.

Tässä tapauksessa kannattaa käyttää hyväksi tietoja, onko esimerkiksi Ferrari hitaampi kuin Mercedes-Benz Monacon katuradalla tai käyttäytyykö Lotus paremmin Brasilian sadekelissä kuin vaikkapa McLaren.

Olosuhteet, menneet kilpailut, tallin sisäiset kahnaukset vaikuttavat kaikki kaikkeen joten tehtävällä pohjatyöllä on todella suuri merkitys tämän vedon onnistumiseen. Ja mitenkä tilastot näyttävät vaikkapa parin Nico RosbergLewis Hamilton kisailun? Kun kausi hieman etenee, niin olemme tuossakin asiassa paljon viisaampia. Kauden alussa voisi Hamiltonin olevan vahvoilla, toisaalta auto on Nicolle varmasti tutumpi.

Kauden aikana kaksintaisteluparit varmasti vaihtelevat ja usein kauden alussa näiden vetojen kohdalta voi löytyä melkoisia ylikertoimia. Useamman kaksarin laittaminen samaan vetoon voi tuoda melkoisen kerroinrekan, johon osuminen on sitäkin suurempi nautinto.