Paalupaikkaveikkaus ja kausiveto

Formuloissa on mahdollista lyödä myös vetoa aika-ajoista. Veto on erittäin yksinkertainen, sillä vedossa veikataan kuka kuskeista täräyttää viimeiseen osioon parhaan ajan ja lähtee tulevaan kisaan paalupaikalta. Paalupaikkaveikkauksella on kertoimet, jotka määräytyvät edellisen kisan ja sen aika-ajojen perusteella.

Etukäteen heikoimmilla olevien tallien ja ajajien kertoimet ovat tietenkin korkeammat kuin kärkikuusikossa normaalisti viihtyvien tallien ja ajajien kertoimet. Varsinkin kauden alussa kannattaa olla valppaana. Auto, joka ei välttämättä ole menestynyt edelliskaudella aika-ajoissa voikin nyt yllättää ja pelaaja saa napatuksi melkoisen ylikertoimen haaviinsa. Kaudella 2013 voimme yllätyksiä odottaa ainakin Mercedekseltä, jossa Nico Rosberg ja Lewis Hamilton yrittävät saada hopeanuolensa uuteen kiitoon.

Poikkeukselliset olosuhteet voivat myös tehdä aika-ajoissa kepposia, joten jos sinulla on ”pekkapoutamaisia” säämiehen lahjoja, voit tsekata satelliittikuvista ehtivätkö huipputallit radalle ennen isoa sadekuuroa. Sateen yllättäessä yllätys on valmis ja heikommatkin tallit voivat pärjätä. Tosin nykyään jokaisella tallilla taitaa olla jo oma poppamies tai ainakin sademies, väijymässä paikallisia olosuhteita jotta kyseisiltä yllätyksiltä vältyttäisiin.

Kausiveto

Kausivedossa on nimensä mukaisesti kyse vedonlyönnistä, joka koskee sitä mitä tapahtuu kaudella ja mikä kauden lopputulos on. Ennen kautta julkaistaan kertoimet, joiden mukaan voi lyödä vetoa voittajakuljettajasta ja mestaruuden saavuttavasta formulatallista. On olemassa kausivetoja, joita voi lyödä vain ennen kautta ja sitten vetoja joita voi lyödä koko kauden ajan.

Luonnollisesti kertoimet vaihtelevat koko kauden ajan ja niissä voi esiintyä merkittäviäkin eroja kauden alun ja lopun välillä, riippuen kuljettajien ja tallien suorituksista. Esimerkiksi Williams, jolla ei viime kausina ole mennyt kovinkaan tuubiin, voi saada todella suuren kertoimen mestariksi ennen kauden alkua. Jos Williams on kuitenkin saanut Valtteri Bottaksen tuoman energian mukana auton loistokuntoon, voi kerroin olla kauden puoliväliin mennessä jo puolittunut.

Ja mikäli hyvä menestys jatkuisi, voisi kerroin olla kauden lopussa hyvinkin pieni jos Williams taistelisi mestaruudesta. Epätodennäköistä, mutta teoriassa ja käytännössä kuitenkin mahdollista.

Näiden molempien vedonlyöntikohteiden kohdalla tulee olla myös tarkkana sen suhteen, milloin vedonlyönti kulloinkin sulkeutuu. Kisoja ajetaan ympäri maailmaa ja tämä tietenkin vaikuttaa myös aika-ajoihin ja mestaruuskertoimiin. Pysy kartalla ja lyö vetosi ajoissa, sillä mikään ei harmita enemmän kuin oikein veikattu yllätyspaalu, jota ei ehtinyt ikinä laittaa vireille.

Joillakin vedonlyöntitoimistoilla on mahdollisuus lyödä mestaruuden lisäksi vetoa myös kaudella kolmen parhaan joukkoon selviytymisessä. Näiden kertoimia kannattaa myös tarkastella, näistä voit saada mukavaa nostetta pelitilillesi.