Muita vedonlyöntimuotoja

Formula ykköset tarjoavat useita muitakin pelikohteita, mitä olemme jo maininneet. Voittajaveto, kaksari, kausiveto ja paalupaikkaveikkaus ovat ne yleisimmät, mutta muutakin mielenkiintoista löytyy.

Ei tule myöskään unohtaa Live-vedonlyöntiä, jota on tarjolla silloin kun kisa on käynnissä. Live veto on nopeatempoista vedonlyöntiä ja kohteet ja kertoimet vaihtuvat jatkuvalla syötöllä. Mikäli sinulla on yhtään ennustajan lahjoja ja tiedät miten formuloissa usein ajetaan, tsekkaa ehdottomasti livevetomahdollisuudet omalta suosikkivedonlyöntitoimistolta.

Eräs mielenkiintoinen vetomuoto on kisakohtaiset palkintopalliveikkaukset. Vedonlyönnissä veikkaat kuskia palkintopallille tietyllä kertoimella. Kerroin on pienempi kuin voittokerroin, mutta vetoonkin on helpompi osua, kun vaihtoehtoja on enemmän.

Kaksariveto on myös viety astetta pidemmälle, sillä vetomuoto voi olla esimerkiksi kolmen kuskin ryhmä, joista tulee poimia parhaimman sijoituksen saavuttaja. Näitä ryhmiä voi olla vaikka kuinka paljon ja kertoimet vaihtelevat ennen kisaa varsinkin aika-ajotulosten jälkeen. Nämä vedot ovat erittäin hauskoja ja tuovat formulakisoihin entistä enemmän lisäjännitystä kun mietit miten peräkkäin ajava kolmikko välinsä tulee lopulta selvittämään. Pitkäksi mennyt varikkopysähdys voi olla sinulle useiden kymmenien eurojen arvoinen, joten seurattavaa riittää.

Jotkut vedonlyöntitoimistot tarjoavat myös vetomahdollisuutta koko palkintopallisijoituksista. Usein tämä tietää isoja kertoimia, jotka vain suurenevat mikäli palkintopallille yltää joku siellä harvemmin viihtyvä.

Formulakisoista voi lyödä vetoa myös hieman merkityksettömämmistä asioista, ainakin kisan ja voiton kannalta. Millä kierroksella turva-auto tulee ensimmäisen kerran radalle tai vaikkapa millä kierroksella ensimmäinen auto keskeyttää. Nämä vetomuodot eivät liity millään tavalla kisan voittamiseen, joten ne antavat vedonlyöntiin hieman erilaista perspektiiviä.

Montako autoa ei selviä ensimmäisestä kierroksesta? Mikä autoista johtaa kun ensimmäinen kierros on ajettu? Tuleeko turva-auto radalle? Voittaako paalulta lähtenyt auto koko kisan? Näihin kaikkiin saat vastauksen kisan aikana, mutta samalla voit lyödä näistä vetoa. Äärimmäisen mielenkiintoista ja mukavaa jos oma voittajalappu karahti kiville jo ensimmäisessä mutkassa kun Romain ”Crashjean” Grosjean teki voittajasuosikkisi vaihdelaatikkoon lähempää tuttavuutta.

Voit myös laittaa rahasi likoon sen puolesta, paljonko kisan voittomarginaali tulee olemaan. Vaihtoehtoja voi olla useampiakin, joten jos sinulla on hyvä tuntuma siitä että Räikkönen vie seuraavan osakilpailun mennen tullen nimiinsä ja vaikkapa yli 25 sekunnin marginaalilla, käy ihmeessä asettamassa veto kohdilleen. Kertoimet ovat taatusti kohdillaan.

Vetoja voi siis lyödä mitä ihmeellisimmistä asioista. Voit myös veikata sitä, mihin numeroon kisan voittoaika tulee päättymään. Eli mikä on se tuhannesosa, joka kelloon jää kun ensimmäinen auto ylittää maalilinjan. Vaihtoehtojahan on tasan kymmenen, joten ei muuta kuin heittämään noppaa ja laittamaan oma veikkaus kehiin.

Eri vedonlyöntitoimistot tarjoavat erilaisia kohteita ja erilaisia kertoimia. Vertailemalla eri vedonlyöntitoimistojen tarjontaa löydät varmasti itsellesi parhaat kohteet ja herkullisimmat kertoimet. Muista tarkistaa myös vedonlyöntitoimistosi säännöt vedon peruuntumisesta tai esimerkiksi siitä miten aikasakkoihin suhtaudutaan kisan aikana ja mahdollisesti kisan jälkeen tuleviin rangaistuksiin.

Seuraa vedonlyöntitoimistojen trendejä, tarjolle voi tulla uusia erilaisia vetomuotoja.