Kimi Räikkönen – Iceman

Kimi RäikkönenKimi-Matias Räikkönen on syntynyt Espoossa 17.10.1979. Pituutta miehellä on tilastojen mukaan 175 senttiä ja kiloja on 62kg. Räikkönen teki viime vuonna vahvan paluun F1-maailmaan ajettuaan sitä ennen kaksi vuotta rallia ylimmällä tasolla.

Kimi Räikkönen, kuten niin moni muukin, aloitti uransa karting-luokassa. Kartinguran jälkeen Kimi siirtyi vuonna 1999 ajamaan Ison-Britannian Formula Renault sarjaa jonka hän voitti kaudella 2000. Samalla kaudella hän ajoi myös Eurocup Formula Renault sarjaa, jonka tuloksena oli seitsemäs sija.

Formula ykkösiin ennätystahdilla

Räikkönen oli jo siirtymässä Formula 3 sarjaan, kun erinäisten vaiheiden jälkeen Sauberilta puuttui yhtäkkiä kisakuski. Räikkönen sai tilaisuutensa, jota ei jättänyt käyttämättä. Räikkönen pääsi testaamaan Sauberia ja vakuutti samalla tallipäällikkö Peter Sauberin.

Räikkösen F1-ura meinasi kuitenkin hyytyä superlisenssin puutteeseen, tai lähinnä siihen että tarvittavaa kokemusta alemmista sarjoista ei ollut. Kuten kaikki hyvin tietävät, lisenssi saatiin kaikkien yllätykseksi ja loppu onkin upeaa historiaa. Ensimmäinen kausi meni totutellessa, mutta samalla Kimi keräsi useita pisteitä. Kauden päätteeksi Kimi valittiin vuoden tulokkaaksi.

McLaren – nopea mutta epäluotettava

Seuraavalle kaudelle McLaren osti Kimin sopimuksen korvatakseen Mika Häkkisen, joka oli juuri lopettanut uransa. Räikkösen ura lähti rakettimaiseen nousuun ja McLaren aikana Kimi nousi kisasirkuksen suurten joukkoon. Valitettavasti Mclaren kärsi luotettavuusongelmista ja Kimi ei päässyt Mclaren -kausillaan mestariksi, vaikka siihen oli monta kertaa mainio mahdollisuus.

2002 kausi toi Kimille ensimmäisen palkintopallisijoituksen ja kuudennen sijan koko kaudella. Kaudella 2003 Kimi päätyi lopulta kakkoseksi, kaksi pistettä Michael Schumacherin perässä. Palkintopallisijoituksia tuli yhteensä kymmenen kappaletta. Kaudella 2004 sijoitus oli seitsemäs, johtuen pitkälti McLarenin luotettavuusongelmista. Kausi 2005 toi seitsemän osakilpailuvoittoa ja lopulta karvaan kakkostilan.

Siirtyminen Ferrarille ja mestaruus

Viimeinen McLaren kausi, 2006, päättyi viitostilaan ja seuraavalle kaudelle Kimi tekikin sopimuksen Ferrarin kanssa. Siirto oli kannattava ja Kimi juhli mestaruutta heti ensimmäisen kauden päätteeksi vuonna 2007. Seuraava vuosi päättyi kolmostilaan ja kolmas vuosi kuutostilaan. Ferrari osti Kimin sopimuksesta viimeisen vuoden ulos, ja Kimi päätyi kokeilemaan kahdeksi välivuodeksi rallia.

Pari välivuotta rallin parissa

Räikkönen pärjäsi kahdella kaudella rallissa kohtuullisesti, ottaen huomioon että taas oli uusi auto, uusi laji ”radat” olivat tuntemattomia. Ensimmäisellä kaudella Kimi vei vuoden tulokkaan palkinnon, mutta toinen kausi oli sitten nihkeämpi Kimin jäädessä ilman sopimusta Citroenin kanssa. Oma talli ja sen tuomat vaikeudet johtivat lopulta siihen että kausi loppui sarjasta sulkemiseen.

Huikea paluu F1 -huipulle

Vuoden 2011 lopulla saatiin kuulla huhuja, joiden mukaan Räikkönen olisi palaamassa Formuloihin Williamsin tallissa. Huhut osoittautuivat vääriksi ja Lotuksesta paljastui Kimin uusi työnantaja. Uusi kausi alkoi nihkeästi, mutta päätyi lopulta todella upeaan kolmanteen sijaan.

Kaudesta jäi mukavien muistojen lisäksi mm. lentävät lauseet Abu Dhabin kilpailusta, jossa Kimi totesi radioon kisainsinöörille mm. lauseet: ” Yes Yes Yes Yes, you don’t have to remind me every second” ja ” Leave me alone, I know what I’m doing”.

Tuleva kausi

Tulevalla kaudella Kimi Räikkönen tavoittelee jälleen hyviä sijoituksia Lotus tallissa yhdessä Romain Grosjeanin kanssa. Kypärän lisäksi parivaljakon erottaa siitä, että Kimin autossa on numero 7 ja musta kamera auton katolla, Romain Grosjeanin numero on puolestaan 8 ja kamera on väritykseltään keltainen.

Räikkönen on ainakin vielä toistaiseksi naimisissa Jenni Dahlmanin kanssa, vaikka huhuissa on kovasti vihjailtu jo tulevasta avioerosta. Asumusero on tosiasia, mutta Kimi on näyttänyt että tällä ei ole vaikutusta ajamiseen.

Kimi Räikkösen managerina toimii Steve Robertson. Rahakas F1-ura on nostanut Kimin Suomen rikkaimmaksi urheilijaksi. Kimi on varsin haluttua tavaraa keltaisessa lehdistössä, joten aina kun Kimi Suomeen tulee, saamme siitä varmasti tiedon lehdistön kautta. Joko Kimi on ollut karaoke-baarissa tai hurjastellut moottorikelkalla. Iceman on Iceman.