Formula 1 kausi 2014 – lähtökohdat ja tärkeimmät sääntömuutokset

Kausi 2014 tulee mullistamaan formulat. Viime kauden jälkeen sanottiin hyvästit V8 moottoreille ja 2.4 litraisten koneiden tilalle tulivat 1.6 litran myllyt. Miten nämä myllyt ja niihin liitetyt turbot tulevat lopulta kestämään, sitä ei kukaan tiedä, vaikka tallit ovatkin tehneet kisasimulaatioita useampaan otteeseen.

vauhti

Formula ykkösissä on kaksi eri sääntökokoelmaa. Kilpailusäännöt rajoittavat tallien ja kuskien toimintaa kisatapahtumien aikana: http://www.fia.com/sites/default/files/regulation/file/1-2014%20SPORTING%20REGULATIONS%202013-12-18_0.pdf

Teknisten sääntöjen osalta noudatetaan erillistä sääntökokoelmaa http://www.fia.com/sites/default/files/regulation/file/1-2014%20TECHNICAL%20REGULATIONS%202013-12-09.pdf

Näitä sääntöjä muokataan tarpeen tullen kauden aikanakin erilaisten teknisten direktiivien avulla. Nämä direktiivit eivät kuitenkaan ole julkista materiaalia.

Moottori on suurin muutos

Uusi moottori, eli voimanlähde on formuloiden ”se” juttu. Moottorin lisäksi vauhtia ja tehoa tulee eri voimanlähteistä. 600 hevosvoimaa tulee suoraan V6-turbomoottorista, jonka kierrosluvut on rajoitettu 15 000 kierrokseen minuutissa. Turbo hyrrää puolestaan 125 000 kierrosta kuudessakymmenessä sekunnissa. KERS –järjestelmän tilalle tulee ERS, jolla autoihin tulee jopa 160 hevosvoimaa sen tuottamasta sähköenergiasta. Lisää buustia tulee yhteensä 33 sekunnin ajaksi per kierros, se on paljon enemmän kuin viime kauden KERS viisisekuntinen. Mutta mitä tapahtuu jos ERS menee epäkuntoon?

ERS ei lataudu yhden kierroksen aikana, joten nyt astuu kuvaan myös strateginen puoli.

Kun aikaisemmin sai olla 160 kiloa bensaa, nyt sitä saa olla 100 kiloa. Polttoaineen kanssa tulee olla siis todella tarkkana.

Kauden aikana saa käyttää ainoastaan viittä moottoria ja lisämoottoreista tulee lähtöruuturangaistus.

Aika-ajoihin pari muutosta

Kymmenen parhaan joukkoon selviävät autot saavat käyttöönsä ylimääräiset renkaat. Tämän pitäisi lopettaa viimeisen aika-ajojakson kurvailu ja nyt mennään tosissaan.

Aika-ajojen osioiden pituudet ovat myös muuttuneet, sillä ensimmäinen jakso on 20 minuutin sijasta 18 minuuttia ja viimeinen on kymmenen minuutin sijaan 12 minuuttia. Koko kauden parhaalle aika-ajokuskille on myös luvassa pokaali.

Kuskeille uudet kisanumerot, uusi kisa, tuplapisteitä…

Kuskit saivat nyt ensimmäistä kertaa valita omat kisanumeronsa ja numero 1 on aina käytössä hallitsevalla maailmanmestarilla. Sebastian Vettel on siis tällä kaudella numero 1, mutta muulloin hän on jo valinnut numerokseen numeron viisi. Kimi Räikkönen on 7 ja Valtteri Bottas on numero 77.

Kaudella on 19 kisaa ja uutena kisana nähdään Venäjän kilpailu, joka ajetaan uunituoreella radalla, Sotshissa.

Kauden viimeisessä osakilpailussa, Abu Dhabissa on luvassa kaikille tuplapisteet. Tästä ja sen mielekkyydestä on ollut eriäviä mielipiteitä, lähinnä tässä on kai ajateltu sitä että kauden mestari ei ratkeaisi liian aikaisin.

Erilaisia rangaistuksia on tullut myös lisää, 12 pisteen rangaistuspistejärjestelmä, joka täyttyessään tietää sitä että kuljettaja ei saa osallistua seuraavaan osakilpailuun.

10 sekunnin varikkostopin rinnalle on tullut myös viiden sekunnin rangaistusstoppi, jonka jälkeen saa kuitenkin tehdä autolle huoltotoimenpiteitä. Lähtöruuturangaistuksissa tullaan noudattamaan myös sellaista käytäntöä, että jos rangaistusta ei voida kokonaan toteuttaa kuluvassa kilpailussa, siitä jäljelle jäävä tullaan siirtämään seuraavaan kilpailuun.

Kaudelle tulee paljon uutta, uusia kuskeja, uusia kuskipareja ja uusia sääntöjä. Suomalaisittain kaudesta tulee varmasti kutkuttavan jännittävä, Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen tuovat todennäköisesti roppakaupalla pisteitä ja useampia palkintopallisijoituksia.