Formula 1 2014: tänään ja huomenna

F1 kausi 2014 tulee olemaan historian 65. kausi. Tuleva kausi tulee olemaan jälleen yhden aikakauden alku, sillä 2,4 –litraiset V8 koneet jäivät historiaan. Kaudella 2014 tullaan käyttämään 1,6 –litraisia V6-turbomoottoreita, joiden on sanottu oleva ympäristöystävällisempiä. Ainakin polttoainetta ne kuluttavat 160 litran sijaan maksimissaan 100 litraa. Tämä tietää herkullisia asetelmia etenkin kaudelle 2014.

varikko

Mestaruutta lähtevät alkavalle kaudelle puolustamaan Red Bullin Sebastian Vettel. Red Bull ja Vettel ovat molemmat voittaneet neljä kertaa peräkkäin omat sarjansa tallimestaruuden ja kuljettajamestaruuden saralla, joten näiden kahden päänahka on tulevalla kaudella todella haluttua tavaraa.

Kauden alun testikuviot ovat osoittaneet että Red Bull ja nimenomaan Renault ovat olleet vaikeuksissa ja Mercedeksen moottoria käyttävät tallit ovat olleet testitulosten kärjessä. Kimi Räikkösen siirtyminen Ferrarille on iso juttu ja se tarjoaa varmasti tulevalle kaudelle rutkasti lisäjännitettä.

Tallivaihdokset ja uudet kuljettajat

Harva talli lähtee samalla kokoonpanolla tulevaan kauteen ja vaihdoksia on todella paljon. Päällimmäisenä mielessä on tietenkin Kimi Räikkösen siirtyminen konkurssikypsästä Lotukselta Ferrarille. Mielenkiintoinen on myös Daniel Ricciardon tulo Toro Rossolta Red Bullille, Mark Webberin siirryttyä katsomon puolelle.

Katastrofikauden jälkeen kasvoja pesevä McLaren pestasi lahjakkaan Kevin Magnussenin tiimiinsä Jenson Buttonin pariksi ja Lotuksen Romain Grosjean sai Bottaksen viime kauden tallikaverin, Pastor Maldonadon tallitoverikseen. Bottaksen tiimiin tuli puolestaan Kimille tilaa tehnyt Felipe Massa.

Muita mielenkiintoisia tuttavuuksia Formuloissa ovat varmasti Toro Rosson Daniil Kvyat ja Caterhamin Magnus Ericsson.

Kausi 2014

Kausi tulee käsittämään 19 osakilpailua. Kausi aloitetaan maaliskuun puolessa välissä Australiasta, jonka jälkeen suunnataan Malesian ja Bahrainin kautta Kiinaan.

Kiinasta Formula-sirkus siirtyy Eurooppaan ja Espanjaan. Espanjasta karavaani kulkee koko sarjan legendaarisimpaan kisapaikkaan, Monacoon. Katurata-ajojen jälkeen on vuorossa Kanadan osakilpailu, josta tullaan kesäkuun loppuun mennessä takaisin Eurooppaan ja Itävaltaan, legendaariselle Österreichringille. Tästä matka jatkuu Englantiin ja Silverstonen radalle. Tästä matka puolestaan jatkuu Saksan ja Unkarin kautta Spa:n radalle Belgiaan, josta matka jatkuu edelleen Italian GP:n näyttämölle Monzaan.

Kauden 14. kisa ajetaan iltavalaistuksessa Singaporessa, josta siirrytään puolestaan Japaniin. Suzukan jälkeen kisavuorossa on uusi tulokas Venäjä, jossa ajetaan tutuissa maisemissa. Olympiakaupunki Sotshi tarjoaa uuden radan ja upeat puitteet. F1-kuskit siirtyvät kisailemaan Venäjän jälkeen USA:han, Teksasiin. Tämän jälkeen on vielä kaksi kisaa, Brasilia ja Abu Dhabi. Abu Dhabin kauden päätöskisassa tullaan jakamaan tuplapisteet.

Jatkossa vieläkin enemmän kisoja?

Formulakalenteriin on paljon tunkua. Nyt 19 osakilpailua käsittävä ohjelma haluttaisiin laajentaa ja ehdokkaita on useampia. Kenties ensi vuonna tulee kalenteriin lisää kilpailuja joka ajetaan USA:ssa kun New Jerseyn ratatyöt saadaan päätökseen. Myös Argentiinan presidentti on ilmoittanut halunsa saada GP-sirkus takaisin Argentiinaan. Samaiset huhut koskevat myös Ranskan osakilpailua ja Turkin osakilpailua joka putosi pois kisakalenterista. Monta potentiaalista paikkaa on siis olemassa, mutta kohta jo kahdeksan kuukautta kestävä kisakausi on todella raskas talleille ja kalustolle.

vauhti

On myös väläytelty useampien kaupunkiratojen käyttämistä. Huhuissa ehdokkaina ovat olleet mm. Lontoo, Rooma ja Moskova. Kisakalenteriin tulee varmasti joitain muutoksia, mutta talleillakin on oma sanansa sanottavana kisakalenterin paisuttamisesta.